Kuluttajariita etenee

Käytiin Sappeella Pälkäneellä. Takaisinlähtiessä tauluun tuli ”12V järjestelmän virhe. Mene huoltoon”-virhe. Kunnon autossa kuten bemarissa moinen virhe tulee tauluun kerran, poistuu ja päälle jää ikoni virheen merkiksi. Volvo taasen on korkean stressin väline, joka on vuosikymmenten pyyteettömän kehitystyön tuloksena engineroitu maksimaalisen vitutuksen lähteeksi, joten se ilmoitus pomppasi ruutuun ehkä 20 kertaa 2 tunnin ajon aikana ja ilmoitusten välillä ei mistään nähnyt, että jotain oli vialla.

Onneksi oli heti seuraavana päivänä huoltoaika varattuna, että katsoisivat jälleen yhden reklamaation aihetta eli etututkaa. Siellä päivitettiin softa eikä tietenkään tehty mitään muuta. Virhe katosi eli näköjään tiesivät, mitä tekevät. Etututka kuulemma ”toimii normaalisti”.

Jos tästä jotain opitaan niin volvokuskilla kannattaa aina olla huoltoaika varattuna Biliaan: vaikka mitään vikaa ei olisikaan niin kaiken todennäköisyyden mukaan sellainen ilmenee ennen huoltoaikaa. Nämä ovat näitä volvomiesten kikkoja, joita normaalit ihmiset normaaleilla, toimivilla autoillaan eivät kykene ymmärtämään.

Kuluttajariidassa Bilian vastine oli saatu. Ilahduttavasti kolmen puupennin aasinajaja oli viettänyt pari päivää piiitkän tarinan parissa, missä keskityttiin panettelemaan, väheksymään ja vittuilemaan asiakkaalle, joka oli erehtynyt ostamaan heidän läpipaskan kulkuvälineensä. Vastine oli täynnä ”asiakas usein unohtaa”-tyyppistä olettamista.

Asiakas ei ole esittänyt mitään todisteita, miten usein ja mitkä toiminnot eivät
ole olleet käytettävissä. Ihminen helposti unohtaa onnistuneet kerrat ja
mieleen jää vain epäonnistumiset.

Vastasin näin:

”sovellus ei käytännössä toiminut lainkaan vuonna 2021. Mm. 19.10, 25.10, 3.11, 5.11, 7.11, 8.11, 9.11, 10.11, 11.11, 12.11, 13.11, 15.11, 18.11, 19.11, 20.11, 21.11, 22.11, 27.11, 28.11, 4.12, 5.12, 7.12, 9.12, 13.12, 16.12, 20.12, 21.12, 28.12. Nämä ovat vain osa niistä päivistä kun lämmitystä ei saanut sovelluksella päälle (otin kuvankaappauksen virheistä vain silloin tällöin – en todellakaan joka kerta).”

Vastineessa keskityttiin väheksymään puheohjauksen merkitystä tuotteessa ja viitattiin sitkeästi siihen, että koska asiakas ei ole erityisesti korostanut puheohjauksen suomeksi olevan tärkeä ostotilanteessa niin ei sillä ole niin merkitystä.

Asiakkaan tekemä johtopäätös suomenkielisistä esimerkkikomennoista on
harmillinen asia. Maahantuoja on muuttanut materiaalin sisältöä lokakuussa
2021 nettisivuillensa entistä selkeämmäksi. Asiakkaan olisi pitänyt tuoda asia
myös myyjälle esille ottaen huomioon se, kuinka tärkeänä hän tätä yksittäistä
ominaisuutta pitää ajoneuvossa, missä on valtava määrä myös muita
toiminnallisuuksia, ja minkä pääasiallinen käyttötarkoitus painottuu täysin
toisenlaisten toiminnallisuuksien ympärille. On myös melko hyvin yleisessä
tiedossa, ettei puheohjauksella varustetut järjestelmät erilaisissa
elektronisissa laitteissa toimi kovin hyvin tai ollenkaan suomeksi tai osaa
tunnistaa suomalaisia nimiä.

Kokonaisuutena tarkasteltaessa, tämä yksittäinen ominaisuus autossa on
hyvin vähäinen. Puheohjaus kuitenkin toimii juuri niin kuin sen kuuluukin
toimia, eikä tuotteessa ole vikaa tai virhettä.

Perusteluista huimimpia oli tämä:

Google Assistant ei toimi suomeksi myöskään muiden autovalmistajien
vastaavissa sovellusintegraatioissa, joten asia on ollut asiakkaan
havaittavissa sekä myyjältä varmistettavissa perustuen huolelliseen
kilpailijavertailuun, mitä asiakas on varmasti autokauppaa harkitessa tehnyt,
korostaen sovellusintegraatiota erottavana tekijänä kilpailijoihin verrattuna.

En ole tietoinen mistään muusta automerkistä, jossa on android automotive eikä asia varsinaisesti kiinnosta palaakaan.

Kaikenkaikkiaan Bilia on nyt – sinänsä ymmärrettäväsi – siirtynyt ymmärtäväisyydestä siilipuolustukseen. Oma tulkintani kaikille lukijoille tiedoksi on, että:

  1. Volvo Carsin 2020-luvun tuotteet ovat automaailman pohjasakkaa. 2022 V90 on ylivoimaisesti ja suurella marginaalilla paskin auto, mikä minulla on koskaan ollut. Älkää Herran tähden ostako – älkääkä huoliko edes ilmaiseksi – mitään post-sensus Volvoja. Ikinä.
  2. Bilia on panetteleva paskalafka, joka dumppaa rikollisen paskaa tuotetta varomattomille asiakkaille. Älkää ikinä olko missään tekemisissä. Asiakkaan etu ei heitä kiinnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *