Uusi volvo pajalla

Jätin auton huoltoon siis keskiviikkoaamuna.

Reklamaatioon tuli myyjältä nopea vastaus, että kuten asiasta on puhuttu saatte päivitetyn huoltokirjan kun se tulee painosta. Protestoin vastapalloon, että vastaus ei tyydytä, koska pari sähköpostia ja puhelimessa annetut vakuuttelut eivät paljon paina autoa myydessä takuukirjan rinnalla. Seuraavana päivänä myyntijohtaja lähetti sitten kopion asiallisesta A4:sta, jossa asia selitetään tyydyttävästi allekirjoituksineen ja leimoineen päivineen ja sanoi, että paperi on hansikaslokerossa. Kuittasin vastauksen reklamaatioon hyväksyttäväksi ja kiitin nopeasta toiminnasta.

Perjantai-iltapäivänä tuli sitten tieto ja pahoitteluja, että auto ei valmistu perjantaina ja että sijaisautoa ei tarvitse palauttaa maanantaina.

Vastasin siihen näin

Hei,
Kiltämättä kyllä harmittaa aika paljon, että uusi kallis auto laukeaa alle kahden tunnin käytön jälkeen niin, että sitä pitää korjata ainakin viikko.

Nyt kun tässä on kanava auki enkä itse pääse autoon käsiksi niin haluaisin kysellä seuraavia asioita tuotteesta. Kysyn, koska koeajettava laite toukokuussa oli viime vuoden mallia. Minulla oli suuret odotukset Android Automotivellelle ja sen tulo vaikutti suuresti ostopäätökseen. Nyt sitten vaikuttaisi, että softassa on paitsi laatuongelmia niin myös merkittäviä toiminnallisuuspuutteita:
1. Vanhassa käyttöjärjestelmässä ilmeisesti sai ne aivan järjettömän raivostuttavat vilkkuvat liikennemerkit/nopeusrajoitusvaroitukset pois. Saako uudessa?
2. Google assistant ei ymmärrä suomea – tai en saanut sitä ainakaan säädettyä. Tämä tuntuu aivan käsittämättömältä puutteelta ottaen huomioon markkinan, missä auto myytiin. Navigaattorin puheohjaus on käytännössä hyödytön, jos näin on. Puhelimeni android tunnistaa helposti suomea, joten en ymmärrä, miksei auton?
3. Vanhassa oli aivan erinomainen nopeuskameratunnistin, mutten löytänyt/saanut sitä päälle uudessa?
4. Mobiilisovelluksen toiminnallisuus oli äärimmäisen rajattu: mm. kartta- ja lokitietoja ei ollut lainkaan: oli vain lataustieto (joka ei päivittynyt), ovien lukitus (jonka käyttö räjäytti koko auton softan päreiksi) ja lämppäri (jota en ehtinyt kokeilla). Kun tein tutkimusta auton ostopäätöksen tueksi, näytti mobiilisovellus aivan toisenlaiselta.

Onko näistä ollut jotain julkista tietoa vai enkö vain osannut käyttää noita tominnallisuuksia? Olisin odottanut, että merkittävistä toiminnallisuuden heikkenemisistä informoidaan ostajaa eli olisin odottanut, että kerrotaan, että nämä toiminnallisuudet poistuvat verrattuna tähän koeajoautoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *