Volvonomistajan ensimmäisen aamun sarastus

Ensimmäinen aamu volvomiehenä valkeni armoitetussa vitutuksessa. Kuningasidea itselleen vittuilusta 50v-päivän johdosta vaikutti typerimmältä idealta koskaan, mutta sitä saa mitä tilaa. BMW:n Jumala rankaisee uskossaan heikkoa.

Kekkasin siitä oncall-vihkosesta puhelinnumeron. Soitin sinne ja kuvailin ongelmia. Naisihminen langan päässä suositteli hinausautoa punaisen SOS-valon vuoksi, mitä pidin hyvänä ideana. Sieltä luvattiin myös, että Hertziltä joku soittelee sijaisauton vuoksi. Aprikoin automerkin salattuja motiiveja siihen, miksi pitää olla noin viimeisen päälle tiellejättöapuorganisaatio ja -prosessit kunnossa.

Hertziltä soitti ystävällinen rouva. Kysyin mistä sijaisauton saa ja miten sinne pääsen. Kuulemma 50 euron taksimatka korvataan. Helsingin pisteiden luettelun jälkeen mainittiin lentokenttä kunnes päädyttiin Espoon pisteeseen, joka oli siis siellä samassa kompleksissa, mistä kävin edellisenä päivänä auton hakemassa ja johon se oli menossa. Rouva kyseli millainen auto laitetaan, että näinköhän heillä on ihan vastaavaa. Sanoin, että mikä tahansa auto käy kunhan ei ole volvo – ja kalleinta mitä rahalla saa. Rouva sanoi: ”voi voi” ja tarjosi Volvo V60:stä. Olin, että ihan sama.

Koska tässä pitää töitäkin tehdä ja koska siivooja oli tulossa himaan päätin ajaa autolla huoltoon, joten soitin oncalliin ja peruutin hinausauton. Kun painelin pihalle hinausautojäbä soitti; sanoin, ettei tarvi tulla. Käyrät nousi heti tappiin kun näin volvon pihalla – kiva kun uudesta autosta tulee stressioireita. Yritin ottaa latausjohdon irti, jonka olin jostain jeesuksen syystä laittanut illalla kiinni: ei irronnut! Menin kokeilemaan saanko auton käyntiin, jolloin johdon lukitus irtoaa. Ei toivoakaan. Soitin hinausautojäbälle, että tule sittenkin. Ihmettelin ohjekirjaa vähän aikaa, että onko konetilassa tmv johdon lukituksen avain (kuten bemarissa), muttei löytynyt. Sitten kekkasin keskuslukituksen avauksen sisällä ja painoin sitä. Johto irtosi! Käynnistin auton, peruutin ruudusta ja soitin hinausautojäbälle, että sain tän paskan liikkeelle eli ei tarvi just nyt tulla, mutta luultavasti soitan kohta uudestaan…

Matka Biliaan meni tiellejääntiä odotellessa, mutta sentään pääsin perille. Siellä huikkasin respaan, että eilen saamani uusi volvo hajosi, että varmaan huoltoon? Respahenkilö näytti armeijan ojennusta harjoittelevalta alokkaalta, kun se osoitti kohti huoltoa. Huoltotilassa oli vastassa autio tila ja joku lopun ajan pädi. Yritin lyödä siihen rekisterinumeroa, mutta eihän sekään reagoinut mitenkään. Joku varaosahemmo tuli sitten auttamaan kun sadattelin siinä ja sai rekisterinumeron koneeseen: ”Eihän sua ole täällä?” No ei kun Volvo hajosi ekana päivänä! Varaosaheebo punnitsi pari sekuntia tilannetta ja päätti fiksusti viedä minut pois yleisestä tilasta jonkun huoltovarapäällikön juttusille. Kerroin ongelmat ja kun se kirjasi niitä kysyin, että onko tämä kaikilla tälläistä ekana päivänä. Huoltohemmo ei selkeästi ollut käynyt kaikkia kursseja kun se sanoi: ”Onhan näitä. Ei kaikilla, mutta onhan näitä! Hehheh!”

Ennen Volvoa minulla oli vain yksi brändi kategoriassa ”älä koskaan käytä tätä brändiä, älä koskaan”. Nimittäin Hertz, jonka Meksikon divari kusi silmään oikein huolella jollain menneellä palkintomatkalla. Hain Hertziltä sijaisvolvon, pistin nimet taas yhteen petolliseen sopimukseen ja ajoin duuniin.

Myyntijohtaja soitti duuniin ja pahoitteli kovasti ja lupasi parasta palvelua asioiden kuntoonsaattamiseksi. Kommentoin raskasta pettymystä tuotteen laatuun, johon myyntijohtaja vastasi, etteivät he voisi toimittaa 4000 autoa vuodessa, jos kaikille kävisi näin. Mainitsin, että nyt kun olen saanut tuntumaa tuotteen todelliseen laatuun pidän aivan ensiarvoisen tärkeänä, että akun takuu on se mitä on luvattu. Myyntijohtaja horisi jotain käsittämätöntä, että aina voi sattua inhimillisiä erheitä, mutta että vika tässä tapauksessa on takuukirjassa ja että 2022 hybrideissä on pidempi takuu kuten myydessä ilmoitettu. Sanoin, että tarvitsen tästä dokumentin, koska sattuneesta syystä suunnittelen auton myymistä ja myytäessä oikea takuutodistus on välttämättömyys. Myyntijohtaja tiedusteli tyydyttikö sijaisauton laatu. Vastasin, että muuten ok paitsi että on volvo. Lopuksi myyntijohtaja lupasi pitää minua ajan tasalla, johon esitin toiveeni, että ainoa informaatio, mitä heiltä tarvitsen on joko ”nyt tuli valmista” tai milloin tulee valmista – mitään huollonluovutusprosessin mukaisia asiakasinfoja en kestäisi nyt kuunnella.

Kotona illalla hinnoittelin akkuriskin 10k€ remppahinta * 50% laukeamistodennäköisyys 5-8 vuoden välillä. Sitten naputtelin reklamaation, jonka pistin menemään myyntijohtajalle ja myyjälle.

Ote reklamaatiosta:

Vaatimus auton virheestä

Vaadin hinnanalennusta, jos takuutodistusta ei korvata uudella, missä hybridiakun takuuaika on 8 vuotta tai 160000km

Hinnanalennus

Hinnanalennuksen määrä: 5000€

Kuvaus

Tapauksen kuvaus: Auton hybridiakun takuuajan piti myyjän ennen kaupantekoa antaman tiedon mukaan olla 8 vuotta tai 160000km. Auton takuutodistuksessa ko. takuu on 5 vuotta tai 100000km.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *