Auto ”valmis”

Autonhakua edeltävänä iltana tutustuin markkinointimateriaaleihin ja lähetin tukuttain kuvankaappauksia myyntijohtajalle, että kyllä noiden Volvon webisivujen mukaan voisi hölmömpi olettaa, että kyllä se suomea ymmärtää.

Myyntijohtaja tarjosi ”mielipahasta ja vaivasta” 500€ bensalahjakorttia, jonka otin vastaan.

Sitten autonhakuun! Ensimmäinen tehtävä oli tietenkin kirjautua sisään sillä volvo appilla, jotta voi yrittää nukettaa sen softan lukitsemalla ovet. En kuitenkaan onnistunut pääsemään noin pitkälle, kun volvo cars appin liittäminen autoon ei onnistunut. Vehje etsii etsimistään molempia avaimia, muttei vaan löydä. Ilmoitin asiasta huoltojohtajalle, joka oli vaan, että meillä täällä laitetaan kaikki yhteydet kuntoon. Ilmoitin saapuvani perjantaina klo 12.

Poika halusi lähteä ajelulle ja oli innoissaan integroiduista lastenistuimista, kun pystyi valitsemaan istuuko kuskin vai haulikkomiehen paikan takana. Puheohjaus englanniksi oli jotain aivan ihmeellistä. Jätkä alkoi hokemaan ”hei guugl” ja oli aivan fiiliksissä kun auto reagoi: ”Minä puhun sille englantia!” Seuraavana aamuna päiväkodissa hän kertoi jokaiselle vastaantulijalle, että ”isän auto puhuu englantia”.

Torstaina tuli myyntijohtajalta vastaus puheohjaukseen: maahantuoja alkaa ottamaan noita suomenkielisiä puheohjaustekstejä (kts yllä) pois verkkosivulta! Eli niillä ei ole aavistustakaan milloin Google/Volvo saavat asian kuntoon. Paukutin asiasta reklamaation, jossa vaadin kaupan purkua, jos korjausta ei saada aikaan. Samalla vaivalla reklamoin siitä app-viasta ja vielä haulikkomiehen penkin säätöjen ja hierontatoiminnon tomimattomuudesta, jonka myöhemmin illalla peruin kun kokeilin sitä uudestaan ajossa ja silloin se toimi. Reklamaatiosormi alkoi olemaan aika herkkänä!

Perjantaina ajelin Biliaan ja siellä oli vastaanottokomitea paikalla: myyjä ja myyntijohtaja. Kärkihuoltomies tuli operoimaan ja kuulemma piti olla bluetooth pois päältä ennen kun alkaa parittamaan. Pantiin pois ja alettiin parittamaan: ei löydy avaimia. Myyjät ehdottivat, että mennään ulos yrittämään uudelleen, jos siellä yhteydet toimivat paremmin. No eivät toimineet. Tihkusateli vettä ja myyjä ja myyntijohtaja seisoivat auton vieressä odottamassa. Kun huoltogubbe päätti palauttaa asetukset sanoin sille, että sano noille toopeille, että menevät jonnekin muualle päivystämään. 40 minuutin hinkkaamisen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että auto jää huoltoon ja kuulemma neljään mennessä olisi valmista. Dallasin sisään ja sanoin myynnille, että sijaisauto tarvittaisiin per heti kun tässä pitäisi töitäkin tehdä. Lähdettiin myyntijohtajan kanssa hoitamaan autoa yhdessä: hemmo päivitteli ongelmaa ja pahoitteli ja kyseli, että sanoiko huoltosamurai jotain syytä. Kehotin tiedustelemaan asiaa suoraan häneltä.

Nyt ollaan saavutettu blogissa nykyhetki: on sunnuntai-iltapäivä. Biliasta ei kuulunut mitään: oli puhuttu, että käyn lauantaina hakemassa, jos saavat kuntoon. Auton luovutuksesta on nyt aikaa 12 vuorokautta, joista auto on ollut pajalla kahteen otteeseen yhteensä 9. Tällä kertaa on valkoinen sijaisauto: paskempi V60 nastarenkailla. Heja, heja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *